na obdobie horúcich lenivých popoludní, keď sa zažiada niečo sladké, ale rúru sa ani náhodou nechce zapínať. Ide o pribináčkovú - tvarohovo smotanovú zmes + sezónne ovocie.
Pribináčková dobrota
Pribináčková dobrota
cca pre 4 osoby
250 g jemného tvarohu
250 ml šľahačkovej 33% smotany
1-2 PL práškového cukru /alebo medu/
cca 200 g pomletých keksíkov /Marína, piškóty/
2 PL roztopeného masla
jahody cca 500 g, alebo iného ovocia
citrónová šťava
1. Najprv si pomelieme obľúbené keksíky, ja som využila zbytok z vianočného pečenia, posledný medový plát. Pridáme roztopené maslo. Premiešame a vsypeme do sklenenej misky. Trochu pritlačíme lyžicou.
2. Umyjeme ovocie, nakrájame, pridáme pár kvapiek citrónovej štavy a polovicu osladíme podľa chuti a sladkosti ovocia. Môžeme aj trochu popučiť. Poukladáme na keksíkovú zmes.
3. Do mixéra dáme šľahačkovú smotanu, vyšľaháme, pridáme cukor a tvaroh. Vymiešame do hladkej hmoty, ktorú vylejeme na jahody. Ozdobíme druhou polovicou nakrájaných jahôd. Tie môžeme tiež trochu osladiť. Dáme do chladničky vychladnúť.
Je to k nakousnutí!
OdpovedaťOdstrániťIlonka, súhlasím!
OdpovedaťOdstrániť