Preskočiť na hlavný obsah

Chrípka útočí



       Chrípka zaútočila plnou silou a momentálne naša 3-členná rodina sa  práve ako tak pozviechava nadopovaná čajíkmi, paralenmi , theraflami a ....
      A čo sa ani rokmi nemení - že aj dnešné 13 ročné deti potrebujú ku svojmu doliečeniu dávku rozprávok, síce sú o "niečo" hlučnejšie a akčnejšie... ako taký Krtko, ktorý zdárne odkojil celé generácie československých detí. A ako som sa dnes z tlače dozvedela, ich tvorca Zdeněk Miler sa práve dožíva 90.tky, ktorý v deň svojich narodením vyhlásil: "Walt Disney použil do svojich kreslených filmových príbehov takmer všetky zvieratká, len jedno nie. To som si vybral ja." A urobil dobre.

Komentáre

  1. Iva, z chrípkou som na tom podobne. No z našej momentálne 2 člennej rodiny sme na tom 50 na 50. Ja som fit, len Natálka to ťahá už 2 týždeň. Ona však fičí sa internete a skype. Rozprávku o Krtkovi som milovala. Niektorý deň v rádií dali znelku z rozprávky Kubko a Maťko. To nachvíľu stíchli aj moji kolegovia a začali sme spomínať na staré večerníčky, ako napr. macko Uško, ktorý skvele nadaboval Mišo Dočolomanský. Ten by som si pozrela aj dnes. A dokonca na ČT 1 opakujú seriál Tajomstvo prúteného košíka. Neviem či si ho niekto ešte pamätá, ale pre mňa to bolo seriál number 1. Prajem skoré uzdravenie pri našich skvelých filmov a rozprávkach.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oľga, pamätám, dobre pamätám, však telku sme nepozerali dennodenne ako naše detičky a rozprávky boli väčšinou aj rozprávkami.Trochu ma "desí" na čo budú spominať naše deti. Aj Vám úspešné doliečenie!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivka, na pokémonov predsa! :)
    A už buďte zdravé!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.