Preskočiť na hlavný obsah

Terárium a gény




Doma mám najhravejšieho 13 ročného chlapca z triedy, tak mi bolo povedané v pondelok veľmi milou a trpezlivou učiteľkou matematiky v škole môjho syna. No pokom asi :). Keď som uvidela tieto terária, ihneď som si spomenula, ako môj  hravý synček večne znáša domov nejaké kamienky, drievka, sem tam zeminu natlačenú do prázdneho obalu od jogurtu a doň natlačené kvietky z našej predblokovej záhradky .... v rámci psychohygieny sa do niečoho takého pustíme asi spoločne a medzitým budem už po 1 586x objasňovať, prečo je nutné byť duchom prítomný na hodinách matematiky ...



Inšiprácie som čerpala:
od môjho  syna a
http://www.etsy.com/shop/wendiland?ref=seller_info
http://www.paulahayes.com/terrariums/gallery.php?g=2
http://www.etsy.com/listing/56509199/legume-sedum-terrarium-created-for?utm_source=bronto&utm_medium=email&utm_term=Image+-+http%3A%2F%2Fwww.etsy.com%2Fview_listing.php%3Flisting_id%3D56509199&utm_content=etsy_finds_121510&utm_campaign=etsy_finds_121510

Komentáre

  1. Ivanči Tvoj Kubko je asi hravý po Tebe.
    To pri takých pekných hravých chvíľach ho budeš ničiť matikou?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dadi, vieš ako sa hovorí:"Ohýbaj ma mamko,pokiaľ som ja Janko...... ", ja "len" vychovávať :).

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.