Preskočiť na hlavný obsah

Vysvedčenie a zmrzlina

toto je moje vysvedčenie z nášho patchworkového klubu,najlepšie aké môže byť-bezstresové t.j. bez známok, každoročne nám ho takto pripraví naša šikovnica-vedúca Ľudka+ zmrzlinová odmena


 ide k sebe ako:

-   Prázdniny a voda
-   Jahody a šľahačka
-   Ihlice a klbko vlny
-   Lyže a sneh
-   Krupicová kaša a maslo
-   Narodeniny a torta
-   Limetka a mäta
-   Nedeľa a vyložené nohy - alebo práve naopak, výnimka potvrdzuje pravidlo :)
- atď., atď.,atď.

PS: Dúfam, že ste vysvedčenia všetci prežili v zdraví, môj syn doteraz nevie, že má z jedného predmetu lepšiu známku, akú mi telefonicky oznámil :))). 

Komentáre

  1. Jej ozaj, dnes sa rozdavalo vysvedcenie :) A u nas sa od utorka zacal novy skolsky rok, takze uz zarezavame a piseme ulohy. Tak vam prajem pekne leto a dobry odpocinok.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miška,ďakujeme, a Vám pohodový začiatok školského roka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivka, to je to najmenej, čo pre vás všetky môžem urobiť :) šikovnice!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.