Preskočiť na hlavný obsah

Predvídavé Cookies na sobotu

     
        Aj vaše deti tak "tvrdo" pracujú, prežívajú ťažké galeje, ak od nich očakávate povysávanie svojich izieb a vynesenie koša. Ten môj malý, statočný 14 ročný chlapček sa práve zrútil vysýlene na posteľ, celý vyčerpaný po povysávaní svojej izbičky o rozmere cca 3,5x 4 metre. Aby tie spálené kalórie  nechýbali, hneď ráno (predvídavo) som upiekla:

                                                                    Cookies



1 hrnček - alebo 225 g masla izbovej teploty

1/2 hrnčeka hnedého cukru
1/2 hrnčeka bieleho cukru
2 veľké vajcia - ja som dala 3 stredné
1 ČL vanilkovej esencie
2 1/4 hrnčeka polohrúbej múky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL soli
200 g čokoládu - nasekanú
1 hrnček nasekaných orechov


1. Predhrejte rúru na 190°C.
2. Zmixujte maslo a cukor do penista. Pridajte vajcia a vanilku.
3. Zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a potom postupne pridávajte do maslovej hmoty za stáleho šľahania.
4. Pridajte nasekanú čokoládu a nasekané orechy.
5. Na plech dajte papier na pečenie a lyžicou nanášajte kopčeky.
6. Pečieme asi 10-12 minút do zlatista. 








Komentáre

  1. Ivanka, ja uz mam "tieto obdobia" za sebou:) Veru pripomenula si mi svojim prispevkom tieto casy, len ja som mojim holkam predvidave cookies nepiekla:)Orechovo cokoladkove su urcite velke mnaaaaaam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. IVUŠ, DĚKUJI ZA RECEPTÍK.
    URČITĚ VYZKOUŠÍM.
    PŘEJI KLIDNÝ, POHODOVÝ A PŘÍJEMNÝ ADVENTNÍ ČAS.
    MĚJ SE PĚKNĚ.
    BOHDA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivanka ďakujem inšpiráciu, ja mám ešte malých lapajov, ale už tiež odomňa vyžadujú jasné podmienky. Tento týždeň MUSÍM upiecť falošný krémeš, ale ani takýmito cookies by určite nepohrdli...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dievčatá,ďakujem,že ste nakukli.
    Adi,všetky deti sú asi rovnaké, keby boli iné,veľmi by sme sa čudovali :))).
    Bohdi,mne sa cookiesky veľmi nedarili, stále boli také vysušené, dosť ma to štvalo,však to zvládne každé 10 ročné americké dieťa :))).Tieto sú trochu vyššie a aj preto sa mi asi vydarili.
    Slávka, falošný krémeš je fajn,tak príjemnú prípravu!
    Aj Vám pohodový týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.