Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1
Ahoj Ivanko, dnes jsem poprvé na tvém blogu a musím ti říct, že se tady cítím moc dobře. Ráda se budu vracet... hlavně tedy kvůli těm skvělým receptům :-)
OdpovedaťOdstrániťAle samozřejmě se nechám i jinak inspirovat. Miluji všechno kreativní co zkrášluje domov. Pokud bys měla chuť, můžeš mě navštívit na mém blogu, je to taky taková všehochuť:
http://vad-art.blogspot.com/
Ahoj Sonja,díky,díky, tvoje slová ma milo potešili. Teší ma, že "spriaznené duše" (aj keď takto na diaľku) existujú a inak bežný utorok je hneď krajší. Díky za link na tvoj blog, čo som stihla nakuknúť, tá všehochuť je krásne optimistická. Pekný deň!
OdpovedaťOdstrániť