Preskočiť na hlavný obsah

Víkendový time

Čo ma poteší?

1. KVIETKY Z TRHU

2. MALÉ TALIANSKO v KOŠICIACH, v piatok slniečko hrialo ako v uliciach Ríma, už len chýbalo vyvesené prádlo...



3. V piatok vo Veľkej Británii mali kráľovskú svadbu a my v Košiciach otvorenie MS v ľadovom hokeji a Košice sú náležite vyfintené.
4. TAK NA TOTO SOM SA TEŠILA CELÚ ZIMU, jarná cibuľka a bageta s maslom
5. POVOLENÝ DOPING PRED VEČERNÝM POVZBUDZOVANÍM NAŠICH HOKEJISTOV - na bicykloch do centra :)


6. ALE  EŠTE PREDTÝM BLESKOVÁ POLIEVKA - HRÁŠKOVÁ s HLÁVKOVÝM ŠALÁTOM:
1 hlávka šalátu
1 sáčok mrazeného hrášku
jarnú cibuľku, solˇ,čierne korenie, cesnak-všetko podľa chuti
Hrášok popražíme na troche oleja, alebo masla, pridáme umytý a rukou natrhaný šalát- ten nemusíme pražiť sám zmäkne - pridávame prevarenú vodu, do takej hustoty akej máme polievku radi. Dochutíme koreninami. Podávame s creme fraise, alebo kyslou smotanou. Prípadne hriankou.


7. VÝLET S MILÝMI ĽUĎMI a PSÍKOM LENNYM (meno má po spevákovi Lennym Kravitzovi)

EŠTE KRÁSNY VÍKEND!

Komentáre

  1. Ivka, ako vždy krásne fotky, úžasne vyzerajúce jedlo a tie nádherné fialové kvety. To si celá ty. Žena do koča aj do voza. Vidím, že bicykel funguje. Tak si to užite. Prajem peknú nedeľu a celý budúci týždeň.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všetky fotky úžasné a aj tá atmosféra, ktorá z nich vyžaruje je veľmi pozitívna a taká zelená (ja mám zelenú rada).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kráááásne fotečky , priam ide z nich rodinná pohodička:)Prajem krásny zvyšok nedele:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dievčatá, ďakujem aj vám krásne, pohodové dni. Moje kamarátky vedia,že ja som skôr taký pesimista,ale život ma naučil,že sa mám tešiť z maličkostí - lebo tie maličkosti sú častokrát tie veci o ktorých v živote ide, však?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.