Preskočiť na hlavný obsah

Švédsky stôl u nás doma


Ráno 7,15 u nás v kuchyni. Dcéra si privstala a predpripravila nám raňajky, aby sme nenakukovali do každého sendviča -aj s popisom ingrediencií :). Pobavil ma aj ten s informáciou pre Kuba-brata - neobľubujúceho cícerovú pomazánkou a chili fazuľky.

PS: Prosím, prosím, moje milované dieťa, každý deň takéto raňajky :)!!!

Komentáre

  1. Tak to je trošku aj nebezpečné, také raňajky. To už bude asi trošku ďalej ako do Francúzska.

    Peťo + jablko = výchova na 1

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vieme svoje, Daduško :).Snáď to nebude pôrodnica...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pozdravujem dcerku...moja adresa je: ... :)))) taketo ranajky by potesili kazdeho, neh jej tieto dorbe zvyky neopustaju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivka, teraz viem čo znamená, že jablko nepadne ďaleko od stromu. Tie sendviče vyzerajú úžasne, len sa do nich zahryznúť. Také raňajky by som prijala aj ja. Nikdy som však nejedla cícer. Mohla by si poskytnúť recept na cícerovú pomazánku. Apropo, a čo tie chili fazuľky?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá, všetky vás pozdravujem. No, iste tušíte, že nie je to stav trvalý a nie každý deň sú Vianoce :))). ALE snaha sa cení.
    Olinka, cícer určite vyskúšaj. Ja ho kupujem v konzerve- na expresnú prípravu pre vegetariánov v rodine,mne trochu pripomína oriešky, ale dlhšie ho v Tescu nemajú.Tak ho kupujem, v suchom stave a varím v kuchte ako fazuľu (najprv dám na pár hodín odmočiť).Pomazánku som robila len raz - hummus, ktorý milujem -robí sa s tahini a cesnakom,ale nepodaril sa mi taký, aký dostať v bio obchode. Ňaňa, myslím, že cícer popučila s maslom, cesnakom,horčicou...Pekný víkend!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jeeej! Konečne sa mi podarilo dostať sa na tvoj blog :) Ďakujem a budem sa snažiť pokračovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Ivanka, len dnes som ta tu objavila. Taketo ranajocky nemaju chybu:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.