Preskočiť na hlavný obsah

IMT SMILE -Veľa lásky



        Oooch, tak z tejto piesne cítim dovolenku,  diaľky, pohodu, vodu ......   ja viem, že už niektoré z vás nielen že viete, kde povedú vaše dovolenkové kroky, dokonca ste také vynímočné :), že ich máte aj vyplatené ... moja rodina je v tomto ukážkovo bohémska - t.j. improvizačná, rozhodujeme sa aj týždeň pred vycestovaním, ale tá radosť a veľké začudovanie, kde nás to   "okolnosti, financie, vozový park, časové možnosti..."  nakoniec zavejú.

Komentáre

  1. Ivka, podľa mňa nie je dôležité, aby bola dovolenku vybratá a zaplatená už v januári, ale aby si ju strávila s ľuďmi s ktorými ti je fajn. Ja si pamätám na dovolenku na Šírave v plechovej unimobunke a cítila som sa ako na Malorke. Rada spomínam aj na leto strávene už aj s Natálkou na našej chate, kde sme ešte nemali ani vodu a aj napriek tomu to bola nezabudnuteľná dovolenka. Asi som už stará, keď takto bilancujem. Ivka prajem tebe a všetkým, ktorí tak ako ja radi navštevujú tvoj blog peknú dovolenku.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Olinka, aj ja som sa pristihla, že akosi častejšie bilancujem. Asi to patrí k nášmu veku a okolnostiam, ktoré nás nútia bilancovať.Smrť mamy ťažko prejsť len tak. Mne to vychádza tak sladko-bolestivo, taký mix pekného aj menej vydareného, asi to tak má byť, aby sme ustáli, čo nás ešte čaká a aby sme sa mali na čo tešiť. Pre dvoma hodinami som sa vrátila z patchw.klubu a tam bolo zopár vyše 70.ročných dám, tak to ti poviem, krásne ženy, plné plánov, energie ... takže dúfam, že všetko bude časom dobré.
    Daduško, v práci popri nahadzovaní banky do PC hrali v rádiu túto pieseň. Ty by si sa nezasnívala?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeeej Ivanka a preco som ta az teraz objavila? Prechadzam si tvoj blog a usmievam sa. Je krasny, vesely, optimisticky a touto pesnickou si ma uplne dostala, IMT je moja oblubena kapela a tato pesnicka je hmmmm!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Luci, díky naozaj pekne.O to väčšiu radosť mám, že som od narodenia skôr negativista :))), ale liečim sa!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.