Posledné jahody som využila a odprisahala rodine, že nejakú dobu nebudem piecť a pripravovať nič sladké. Uvidíme, dokedy im to vydrží.
Takže, ak nemáte zákaz, určite vyskúšajte:
Eton mess
Apetit 5/2011 pre 6-8 osôb
táto dobrota dostala názov podľa anglickej Eton College, kde sa podáva pri tradičnom kriketovovm zápase
3 bielka, 175 g kryšt.cukru - alebo využite zbytok torty Pavlova ako ja
450 -500 g čerstvých jahôd
570 ml smotany na šľahanie
1 ČL práškového cukru
1. Upečte si pusinky. Bielky vyšľahajte dotuha a potom po lyžičkách zašľahávajte kryštálový cukor. Zo snehu potom urobte kopčeky - pusinky na plechu vyloženým papierom na pečenie. Pečte pri 140 °C cca hodinu. Alebo urobte jednu veľkú pusinku, ako som to urobila v recepte z nedele.
2. Polovicu jahôd rozmixujte spolu s práškovým cukrom na pyré. Odporúčajú prepasírovať, ale zdá sa mi to v celku zbytočné. Upečené pusinky rozlámte na 2 cm kúsky a dajte do väčšej misky, pridajte nakrájané zbytok jahôd a vyšľahanú šľahačku - jemne premiešajte. Do pohára dajte najprv trochu jahodového pyré, potom pusinkovú zmes, opäť trochu pyré a ozdobíme jahodami.
Je to vlastne torta Pavlova, trochu inak naservírovaná s časťou jahôd na pyré. Výborné.
Takže, ak nemáte zákaz, určite vyskúšajte:
Eton mess
Apetit 5/2011 pre 6-8 osôb
táto dobrota dostala názov podľa anglickej Eton College, kde sa podáva pri tradičnom kriketovovm zápase
3 bielka, 175 g kryšt.cukru - alebo využite zbytok torty Pavlova ako ja
450 -500 g čerstvých jahôd
570 ml smotany na šľahanie
1 ČL práškového cukru
1. Upečte si pusinky. Bielky vyšľahajte dotuha a potom po lyžičkách zašľahávajte kryštálový cukor. Zo snehu potom urobte kopčeky - pusinky na plechu vyloženým papierom na pečenie. Pečte pri 140 °C cca hodinu. Alebo urobte jednu veľkú pusinku, ako som to urobila v recepte z nedele.
2. Polovicu jahôd rozmixujte spolu s práškovým cukrom na pyré. Odporúčajú prepasírovať, ale zdá sa mi to v celku zbytočné. Upečené pusinky rozlámte na 2 cm kúsky a dajte do väčšej misky, pridajte nakrájané zbytok jahôd a vyšľahanú šľahačku - jemne premiešajte. Do pohára dajte najprv trochu jahodového pyré, potom pusinkovú zmes, opäť trochu pyré a ozdobíme jahodami.
Je to vlastne torta Pavlova, trochu inak naservírovaná s časťou jahôd na pyré. Výborné.
Mnam, hned by som si jeden ten pohar uchmatla.
OdpovedaťOdstrániťja by som si tiež jeden prosila :)) ... jahody a bielkové pusinky sú moja obľúbená kombinácia :))
OdpovedaťOdstrániťDievčatá, tak aspoň tak viruálne :))).
OdpovedaťOdstrániťoprava :) virtuálne!
OdpovedaťOdstrániť