Preskočiť na hlavný obsah

Košice - Toulouse

 
Neviem ako sa to stalo, už som to raz písala, ale mám dcéru cestovateľku. V minulom živote musela byť ženou s priviazanou nohou k posteli, alebo stĺpom, s ktorým storočia nehýbali :))).
      A tak opäť balí kufre smer Košice - Toulouse, študovať a spoznávať svet.


ilustrácie sú z:www.atelierdefifi.com

BON VOYAGE!

Komentáre

  1. Ďakujem. :) Krásne obrázky, nuž vypínam notebook a ide sa na cesty. Majte sa krásne, rodinka!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som vobec netusila, kde to mesto je, spytala som sa uja Gugla. A on mi ukazal krasne fotky! Takze dcere drzim palce a je super, ze cestuje :) Co ide studovat?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ňaňa,to ja len tak,aby si sa inšpirovala- štúdium,poznávanie,relax...:))).
    Miška,nič si z toho nerob,ani ja som pred 1/2 rokom netušila,kde sa presne Toulouse nachádza.Istí to google a atlas sveta- ten mám veľmi rada, rada cestujem prstom po mape :).Dcéra začína študovať 2.ročník Ekonomiku a v rámci Erasmusu (to je taký program pre študentov,keď môžu ísť študovať určité štud.obdobie na inú univerzitu do iného štátu) ide študovať do Toulouse.Pekný deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivanči,som zvedavá kedy Nasťu začne nudiť Európa.
    Tak nech je len zdravá a nech sa jej darí.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dadi,díky,nápodobne.Viac menej sme už len pozorovatelia :).

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jáááj Ivanka, tak toto dôverne poznám :) ... moja dcéra sa tiež narodila s túlavými topánkami na nohách :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jani, gratulujem k dcére, aj tak by sme ich nevymenili :).

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To je super. To já se zase vždy držela doma.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Amelie,ja tiež,hlavne,aby bola spokojná a našla si svoju cestičku.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Kinga,aj mne by sa tak páčilo :).Vidieť a vrátiť sa.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.