Vianočné večierky a firemné kapustnice sú v plnom prúde. Obchody praskajú vo švíkoch, stromčeky čakajú na svoju chvíľu na balkónoch a dnes som začula spievať detičky Tichú noc svojim rodičom, aj po 158x ma to dojíma ....... len ten sneh sa nám nejak roztopil ....... no nič nie je dokonalé, však?
BISCOTTI
inšpirácia Allrecipes.com
1/2 pohára oleja
1 pohár kryštálového cukru
3 1/4 pohára hladkej múky
3 vajcia
1 ČL prášku do pečiva
hrsť olúpaných mandlí
1. Predhrejte rúru na 190 °C. Na dva plechy uložte papier na pečenie.
2. V miske zmiešajte olej, vajcia a cukor - vymiešajte do peny.
3. V druhej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva - túto zmes po lyžiciach vmiešavajte do misky s olejom - vajíčkami a cukrom. Nakoniec pridáme hrsť mandlí. Vytvorí sa nám hustejšie cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Z prvej časti si urobíme podlhovastú placku (pre lepšie porozumenie pozri video, ktoré sa mi nepodarilo stiahnuť, ale ak zadáte www.allrecipes.com a zadáte biscotti, môžete si vybrať z viacerých receptov) o hrúbke cca 1,5 cm. Odporúčam tvoriť placku priamo na plechu s papierom na pečenie. Cesto sa ťažko prenáša. To isté urobíme s druhým cestom.
4. Pečieme cca 30 minút obe plechy naraz do zlatista. Nezabudnite plechy uprostred pečenia vymeniť. Mne to trvalo dlhšie približne 45 minút. Tak si to kontrolujte, každá rúra je iná. Po upečení - rúru nevypínajte (!) a miernom vychladnutí nakrájajte (kolmo) na 1,5 cm hrubé plátky - alebo aké hrubé biscotti chcete. Malo by vám výjsť 42 kúskov. Poukladajte ich na bok a dajte ich ešte na 6 - 10 minút zapiecť. Pozor - nezabudnite ich obrátiť, aby aj druhá strana bola pekne prepečená. Nakoniec ich ešte môžeme ozdobiť čokoládou.
BISCOTTI
inšpirácia Allrecipes.com
1/2 pohára oleja
1 pohár kryštálového cukru
3 1/4 pohára hladkej múky
3 vajcia
1 ČL prášku do pečiva
hrsť olúpaných mandlí
1. Predhrejte rúru na 190 °C. Na dva plechy uložte papier na pečenie.
2. V miske zmiešajte olej, vajcia a cukor - vymiešajte do peny.
3. V druhej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva - túto zmes po lyžiciach vmiešavajte do misky s olejom - vajíčkami a cukrom. Nakoniec pridáme hrsť mandlí. Vytvorí sa nám hustejšie cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Z prvej časti si urobíme podlhovastú placku (pre lepšie porozumenie pozri video, ktoré sa mi nepodarilo stiahnuť, ale ak zadáte www.allrecipes.com a zadáte biscotti, môžete si vybrať z viacerých receptov) o hrúbke cca 1,5 cm. Odporúčam tvoriť placku priamo na plechu s papierom na pečenie. Cesto sa ťažko prenáša. To isté urobíme s druhým cestom.
4. Pečieme cca 30 minút obe plechy naraz do zlatista. Nezabudnite plechy uprostred pečenia vymeniť. Mne to trvalo dlhšie približne 45 minút. Tak si to kontrolujte, každá rúra je iná. Po upečení - rúru nevypínajte (!) a miernom vychladnutí nakrájajte (kolmo) na 1,5 cm hrubé plátky - alebo aké hrubé biscotti chcete. Malo by vám výjsť 42 kúskov. Poukladajte ich na bok a dajte ich ešte na 6 - 10 minút zapiecť. Pozor - nezabudnite ich obrátiť, aby aj druhá strana bola pekne prepečená. Nakoniec ich ešte môžeme ozdobiť čokoládou.
Pekne sviatky prajem Ivka.
OdpovedaťOdstrániťMiška, ďakujem aj Tebe do ďalekej Indie!
OdpovedaťOdstrániťIvanka, krásny recept a všetko najlepšie k dnešným meninkám, hlavne veľa zdravia, šťastia, lásky a radosti! :-)
OdpovedaťOdstrániťYwett, ďakujem si milá, že si si spomenula!
OdpovedaťOdstrániť