Preskočiť na hlavný obsah

Biscotti

              Vianočné večierky a firemné kapustnice sú v plnom prúde. Obchody praskajú vo švíkoch,  stromčeky čakajú na svoju chvíľu na balkónoch a dnes som začula spievať detičky  Tichú noc svojim   rodičom, aj po 158x ma to dojíma ....... len ten sneh sa nám nejak roztopil ....... no nič nie je dokonalé, však?

                    BISCOTTI
                   inšpirácia Allrecipes.com

1/2  pohára oleja
1    pohár  kryštálového cukru
1/4 pohára hladkej múky
3    vajcia
1    ČL prášku do pečiva
hrsť olúpaných mandlí

1. Predhrejte rúru na 190 °C. Na dva plechy uložte papier na pečenie.
2. V miske zmiešajte olej, vajcia a cukor - vymiešajte do peny.
3. V druhej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva - túto zmes po lyžiciach vmiešavajte do misky s olejom - vajíčkami a cukrom. Nakoniec pridáme hrsť mandlí. Vytvorí sa nám hustejšie cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Z prvej časti si urobíme podlhovastú placku (pre lepšie porozumenie pozri video, ktoré sa mi nepodarilo stiahnuť, ale ak zadáte www.allrecipes.com a zadáte biscotti, môžete si vybrať z viacerých receptov) o hrúbke cca 1,5 cm. Odporúčam tvoriť placku priamo na plechu s papierom na pečenie. Cesto sa ťažko prenáša. To isté urobíme s druhým cestom.
4. Pečieme cca 30 minút obe plechy naraz do zlatista. Nezabudnite plechy uprostred pečenia vymeniť.  Mne to trvalo dlhšie približne 45 minút. Tak si to kontrolujte, každá rúra je iná. Po upečení - rúru nevypínajte (!) a miernom vychladnutí nakrájajte  (kolmo) na 1,5 cm hrubé plátky - alebo aké hrubé biscotti chcete. Malo by vám výjsť 42 kúskov. Poukladajte ich na bok a dajte ich ešte na 6 - 10 minút  zapiecť. Pozor - nezabudnite ich obrátiť, aby aj druhá strana bola pekne prepečená. Nakoniec ich ešte môžeme ozdobiť čokoládou.









Komentáre

  1. Miška, ďakujem aj Tebe do ďalekej Indie!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ivanka, krásny recept a všetko najlepšie k dnešným meninkám, hlavne veľa zdravia, šťastia, lásky a radosti! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ywett, ďakujem si milá, že si si spomenula!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.