Myslím, že je to taká dobrá poistka pre prípad, ak by vám vybuchla rúra na pečenie,
alebo sa vám vianočné pečivo pripálilo,
alebo rúru už nechcete ani vidieť :).
Čokoládový fondán
s orieškami
zdroj www.joyofbaking.com
1 1/2 pohára (360ml) orieškov - aké len máte radi -vlašské,pekanové, pistácie, mandle,arašidy...
414 ml salka t.j. sladké kondenzované mlieko
450 g horkej kvalitnej čokolády
2 PL masla
2 ČL vanilkového extraktu
.......................................................................................
1. Pripravte si menší pekáčik o rozmeroch cca 20 - 23 cm. Vystelte ho alobalom.
2. Orechy dajte na 8 minút zapiecť do rúry, dajte vychladnúť a nahrubo nasekajte - ja som si to prečítala neskôr - takže som orechy nezapekala - nič prevratné sa nestalo, ale myslím, že budú potom chrumkavejšie
3. Do misky, ktorú si dáme nad hrniec s vriacou vodou vylejeme kondenzované mlieko, nasekanú čokoládu a maslo. Miešajte pokiaľ sa všetko nespojí, ale POZOR, aby zmes nebola úplne horúca, lebo fondán potom bude zrnitý. Po odstavení prídáme vanilkový extrakt a nasekané orechy.
4. Hotový fondán potom vylejeme do pripraveného pekáčika a necháme schladiť. Podľa receptu pri izbovej teplote, ale ja som to urýchlila pobytom v chladničke. Za pár hodín fondán pekne stuhne. Krájame malé kúsočky o rozmere jedného palca t.j. 2,5 cm.
Pekné predvianočné dni, s rúrou alebo bez !
taketo nieco podobne sme robili aj podla receptu od Nigelly... a je to uzasna dobrota! mnaaam :)))prajem ti krasne Vianocne chvile, Ivanka! :)
OdpovedaťOdstrániťMarysity,pravdu máš dobrota je to :), aj Tebe prajem krásne, veselé vianočné sviatky!!!
OdpovedaťOdstrániť