Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
Ivka, aj Vám pekné a šťastné Vianoce.
OdpovedaťOdstrániťRadostné Vánoce a srdečný pozdrav z Čech :-)
OdpovedaťOdstrániťTu fotku s maminkou vyzkouším. Určitě vystřihne po sedmdesáti letech tentýž výraz...
Tak ešte raz, môj komentár na prvýkrát neprešiel.
OdpovedaťOdstrániťOlinka,díky, už ich máme šťastne za sebou :), tak veselého Silvestra!
Peťka, teším sa na foto aj výraz - nepochybujem, že to zvládne rovnako, maminky vedia všetko najlepšie! Pekné prázdninové dni!