Aj uprostred týždňa si treba urobiť radosť. Napríklad aj týmto jabĺčkovo - hruškovým koláčom. Večer ho môj manžel bude podávať svojim stredajším, cestovinovým priateľom s kopčekom vanilkovej zmrzliny, možno s creme fraiche (keď ho zoženieme :)).
Hruškovo-jablkový
šťavnatý koláč
Country Living 7/11
upravený
Suroviny: 225 g masla (tuku) izbovej teploty
175 g hnedého cukru
3 vajcia
225 g hladkej múky, môžte preosiať
1 ČL prášku na pečenie
400 g na kocky nakrájaných jabĺk - ja som mala len 2 jablká, ktoré som nastrúhala
2 PL mlieka
pozor: podľa pôvodného receptu sa pridáva ešte 2 PL sladového extraktu, čo môže byť spolu s jablkami zaujimavá kombinácia,ale kedže ho nemám - pridala som ešte 2-3 PL mlieka.
Postup: Maslo + cukor vymixujeme do hladka. Pridáme vajcia.Postupene pridávame múku, mlieko (ak máme aj slad). Nakoniec jablká a kypriaci prášok. Túto zmes nalejeme do vymastenej+omúčenej tortovej formy. Vrch zmesi (ide mi tam Y,ale vraj sa píše I) posypeme škoricou podľa chuti (ale nemusíte), navrch poukladáme na plátky nakrájané hrušky (cca 2-3), ešte som ich trochu posypala hnedým cukrom a potrela medom. Piekla som na 200°C cca 55 minút (odporúčajú na 180°C 45-1hodinu). Po upečení som ešte vrch torty, t.j. hrušky potrela zohriatým hruškovým džemom spolu s 2 lyžicami rumu a pár kvapkami citrónovej šťavy.
Peknú stredu!
Hruškovo-jablkový
šťavnatý koláč
Country Living 7/11
upravený
Suroviny: 225 g masla (tuku) izbovej teploty
175 g hnedého cukru
3 vajcia
225 g hladkej múky, môžte preosiať
1 ČL prášku na pečenie
400 g na kocky nakrájaných jabĺk - ja som mala len 2 jablká, ktoré som nastrúhala
2 PL mlieka
pozor: podľa pôvodného receptu sa pridáva ešte 2 PL sladového extraktu, čo môže byť spolu s jablkami zaujimavá kombinácia,ale kedže ho nemám - pridala som ešte 2-3 PL mlieka.
Postup: Maslo + cukor vymixujeme do hladka. Pridáme vajcia.Postupene pridávame múku, mlieko (ak máme aj slad). Nakoniec jablká a kypriaci prášok. Túto zmes nalejeme do vymastenej+omúčenej tortovej formy. Vrch zmesi (ide mi tam Y,ale vraj sa píše I) posypeme škoricou podľa chuti (ale nemusíte), navrch poukladáme na plátky nakrájané hrušky (cca 2-3), ešte som ich trochu posypala hnedým cukrom a potrela medom. Piekla som na 200°C cca 55 minút (odporúčajú na 180°C 45-1hodinu). Po upečení som ešte vrch torty, t.j. hrušky potrela zohriatým hruškovým džemom spolu s 2 lyžicami rumu a pár kvapkami citrónovej šťavy.
Peknú stredu!
úžasný, mňam :) a krásne fotky!
OdpovedaťOdstrániťAndrejka,díky, nazrela som do tvojho,máš krásne optimistický blog,ako to,že som ťa neobjavila skôr :).
OdpovedaťOdstrániťTo vypadá krásně.
OdpovedaťOdstrániťAmelie,díky,skoré uzdravenie!!!
OdpovedaťOdstrániťIvka koláčik vyzerá velmi velmi chutne..krásny blog
OdpovedaťOdstrániťIvanka tvoj kolacik vyzera uzasne, tak velmi mnam.
OdpovedaťOdstrániťNatali,díky,máš krásne meno (aj moja dcéra ho má :)) a ešte krajší blog,krásne fotíš!
OdpovedaťOdstrániťAdi,taká rýchlovka,ale dobrá.