Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
Jeeej, pamätám! Síce som zažila až koniec tej doby, ale mali sme aj podpultové mandarínky, aj Nu Pagadi :))) Ďakujem za pripomenutie :)
OdpovedaťOdstrániťVeru, veru, to sme sa napozerali týchto rozprávok
OdpovedaťOdstrániť...úplne presne si to pamätám, a tie mandarínky chutili úúúúúžasne:-) a zajko s vlkom a sneguročkou nemali chybu:-)
OdpovedaťOdstrániťKatarínka, nemáš zač :), rado sa stalo.
OdpovedaťOdstrániťJarmilka, každá generácia má tie svoje :).
Ajka, tie mandarínky "fakticky" mali úžasnejšiu chuť :).
památám :))))))
OdpovedaťOdstrániť