Preskočiť na hlavný obsah

Inšpirácia Pinterestom






Dávkujte v malých dávkach :))), Monika ďakujem, bližšie info na: http://ostrovanka.blogspot.com/2011/10/do-you-pinterest-yet.html

Foto použité z:
http://pinterest.com/yulia_sisoeva/

Komentáre

  1. dik za linku..asi sa dnes nadopujem kavou a budem klikat a klikat, lebo tolko inspiracii tam je ze neviem kedy ja toto vsetko pozriem .)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzka, poznám ten pocit :),rovnako som ďakovala Monike, dúfam,že sa nestaneme závisláčkami :))).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivka, už niekoľkokrát som si hovorila, že nebudem skúšať tvoje skvelé recepty. No neodolala som a vyskúšala fantastický čokoládový koláč s kardamónom. Je božský. Ja som dala viac cukru, ako si písala. Tiež sa teším, keď budem piecť perníčky podľa tvojho receptu. Vďaka tebe som sa dozvedela čo je kardamón, melasa. Nerozumiem, ako si tvoja rodina vie udržať líniu pri tvojom kuchárskom umení. Ďakujem za recept. Pri najbližšej rodinnej oslave ohúrim ďalšiu časť rodiny. Prajem ti pekný týždeň.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kinga, je nás viac :).
    Oľga,som rada,že chutilo a vďaka. Všetci členovia rodiny športujú :))), ako vieš pridala som sa aj ja, už bolo na čase a dúfam,že vydržím tvoje tempo.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivanka, dostala som sa k Vám cez Ľudku, sledujem Váš blog pravidelne a teším sa na každý nový článok, píšete pútavo a úprimne, čo sa mi ozaj páči. Ďakujem za link na tú úžasnú stránku, už som na nej závislá :o) Krásny jesenný deň. Slávka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Slávka,dúfam,že ti nebude vadiť,ak si budeme tykať. Teším sa veľmi tvojej pochvale,tej naozaj nikdy nie je dosť :))).Pinterest je neuveriteľný a inšpirujúci,tak už len to správne dávkovanie :))). Aj tebe pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ivanka samozrejme, že si môžeme tykať, bude to pre mňa česť. Som rada, že môžem byť aspoň takouto virtuálnou priateľkou tak zaujímavej a správnej dámy. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.