Preskočiť na hlavný obsah

Moje farby


Pre niekoho smutné, nie pre mňa. Mám rada farbu zeme,dreva,lístia,šípok.....farby jesene.

Komentáre

  1. Ivi, z jesene máme rovnaké pocity. Milujem jej farby, vôbec mi nevadí sivá obloha, dážď. Práve v tomto období mávam veľa energie, pozitívneho myslenia, dobrej nálady.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ivanka, kazde rocne obdobie ma svoje caro. Ja mam sice najradsej jar, ked sa po dlhom zimnom obdobi vsetko prebudza k zivotu, ale ani pekna tepla jesen hyriaca nadhernymi farbami nie je na zahodenie:) Velmi sa mi paci ta prva fotecka. Presne take iste kroytko , ako mas v okne som si dovliekla do Anglicka so sebou. Velmi rada ho pouzivam a casto. Mimochodom mate nadherne okolie na chalupe. A kde vlastne to nadherne miesto?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj ja milujem jeseň jej vôňu, farbu ...a zvlášť ak je taká ako teraz plná slnka:) ale nevadí mi ani hmla vtedy je doma táááák teplúčko s čajíkom pri knihe , alebo pri rozhovore z deťmi:)Ivanka okolie máš naozaj náááádherné tam musia byť všetky ročné obdobia eňo-ňuňo:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dievčatá,chalupu máme v Kojšove, čo je 36 km z Košíc z tadiaľ pochádza môj manžel. A je tam fakticky krásne, v jeseni a v zime niekedy poriadne drsne-nízke teploty,ale nádherne.Pekné dni!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. presne tieto farby milujem aj ja! krásne :) a tá prvá foto ma preniesla niekam do mojich snov... :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.