chcem zvyčajne stihnúť všetko. Dobre sa vyspať, ísť na trh a dať si dobrú kávu, potešiť sa v kníhkupectve, nakúpiť na víkend, vyprať a urobiť očistu bytu, stretnúť sa so sestrou pri čaji, šiť deky pre dvojčatá a jasne, že dobre a hlavne rýchlo uvariť. S odretými ušami sa mi to aj zadarilo :). A na obed som pripravila:
expresnú Fazuľovú polievku s TARTE FLAMBÉE
2x 400 g konzervy bielej fazule - pre šetrenie času
3 zemiaky
koriander - alebo petržlenová vňať
koreniny podľa chuti - t.j.čerstvo namleté čierne korenie, soľ
kúsok udeného - nemusí byť
Postup taký jednoduchý,aby človek stíhal vykonať všetko, čo si v sobotu zaumienil. Takže do hrnca nalejeme trochu oleja. Popražíme na ňom na kocky nakrájané zemiaky, pridáme trochu nasekaného koriandru, zalejeme vriacou vodou - množstvo záleží od vašej chuti, pridáme udené - dochutíme a varíme do uvarenia zemiakov. Pridáme umytú a precedenú fazuľu. Časť fazuľky odoberieme a ostatok vymixujeme do hladka. Nakoniec pridáme odobraté fazule a prípadne zahustíme hladkou múkou, to len v prípade,že neodhadnete správne hustotný pomer . Podávame s nakrájaným udeným a čo je najdôležitejšie s novinkou z Apetitu 11/2011 cibuľovým koláčom, alebo skôr cibuľovým chlebíkom, ktorý sa volá
TARTE FLAMBÉE
ten si ale musíte pripraviť o niečo skôr, je nutné ho dať vykysnúť 2 hodiny. Alebo to urobte ako ja, že som si ho predpripravila deň pred pečením, t.j. cesto mi kyslo celú noc v chladničke.
Suroviny: 400 g hladkej múky
1 sáčok sušeného droždia t.j. 7g
štipka soli
Náplň: 200 g slaniny, nakrájanej na prúžky- ja som robila vegetariánske
3 stredne veľké cibule
200 ml creme fraiche
soľ, čierne korenie, štipka nastrúhaného muškátového orieška
200 g nastrúhaného ementálu
Zmiešajte droždie s 2 PL /ja som dala 3/ vlažnej vody a nechajte vykysnúť. Nepoužívajte čerstvé droždie, na tento chlebík sa nehodí, lebo cesto by vykyslo až príliš.
V miske preosejte múku, pridajte soľ, kvások a 200 ml vlažnej vody - všetko premiešajte vareškou. Vypracujte nelepivé cesto.
Cesto presuňte na pracovnú dosku a dokonale ho vypracujte. Potom ho nechajte na 2 hodiny kysnúť. Alebo ho odložte do chladničky a na druhý deň pokračujte.
Rúru zapnite na 200°C. Vykysnuté cesto rozdeľte na 3 rovnaké diely a každý vyváľajte na pomúčenej doske.
Cesto musí byť tenké asi 2-3 mmm. Vytvarujte ho do požadovaného tvaru. Cesto preneste na plech, vyložený papierom na pečenie. Poprepichujte cesto vidličkou - to som zabudla, nič sa nestalo :). Creme fraiche dochuťte koreninami a rozotrite ho po ceste. Koláč posypte na plátky nakrájanou cibuľou, prípadne slaninou a nakoniec syrom. Pečte v rozohriatej rúre 10 minút do zlatista.
expresnú Fazuľovú polievku s TARTE FLAMBÉE
2x 400 g konzervy bielej fazule - pre šetrenie času
3 zemiaky
koriander - alebo petržlenová vňať
koreniny podľa chuti - t.j.čerstvo namleté čierne korenie, soľ
kúsok udeného - nemusí byť
Postup taký jednoduchý,aby človek stíhal vykonať všetko, čo si v sobotu zaumienil. Takže do hrnca nalejeme trochu oleja. Popražíme na ňom na kocky nakrájané zemiaky, pridáme trochu nasekaného koriandru, zalejeme vriacou vodou - množstvo záleží od vašej chuti, pridáme udené - dochutíme a varíme do uvarenia zemiakov. Pridáme umytú a precedenú fazuľu. Časť fazuľky odoberieme a ostatok vymixujeme do hladka. Nakoniec pridáme odobraté fazule a prípadne zahustíme hladkou múkou, to len v prípade,že neodhadnete správne hustotný pomer . Podávame s nakrájaným udeným a čo je najdôležitejšie s novinkou z Apetitu 11/2011 cibuľovým koláčom, alebo skôr cibuľovým chlebíkom, ktorý sa volá
TARTE FLAMBÉE
ten si ale musíte pripraviť o niečo skôr, je nutné ho dať vykysnúť 2 hodiny. Alebo to urobte ako ja, že som si ho predpripravila deň pred pečením, t.j. cesto mi kyslo celú noc v chladničke.
Suroviny: 400 g hladkej múky
1 sáčok sušeného droždia t.j. 7g
štipka soli
Náplň: 200 g slaniny, nakrájanej na prúžky- ja som robila vegetariánske
3 stredne veľké cibule
200 ml creme fraiche
soľ, čierne korenie, štipka nastrúhaného muškátového orieška
200 g nastrúhaného ementálu
Zmiešajte droždie s 2 PL /ja som dala 3/ vlažnej vody a nechajte vykysnúť. Nepoužívajte čerstvé droždie, na tento chlebík sa nehodí, lebo cesto by vykyslo až príliš.
V miske preosejte múku, pridajte soľ, kvások a 200 ml vlažnej vody - všetko premiešajte vareškou. Vypracujte nelepivé cesto.
Cesto presuňte na pracovnú dosku a dokonale ho vypracujte. Potom ho nechajte na 2 hodiny kysnúť. Alebo ho odložte do chladničky a na druhý deň pokračujte.
Rúru zapnite na 200°C. Vykysnuté cesto rozdeľte na 3 rovnaké diely a každý vyváľajte na pomúčenej doske.
Cesto musí byť tenké asi 2-3 mmm. Vytvarujte ho do požadovaného tvaru. Cesto preneste na plech, vyložený papierom na pečenie. Poprepichujte cesto vidličkou - to som zabudla, nič sa nestalo :). Creme fraiche dochuťte koreninami a rozotrite ho po ceste. Koláč posypte na plátky nakrájanou cibuľou, prípadne slaninou a nakoniec syrom. Pečte v rozohriatej rúre 10 minút do zlatista.
vidim ze posledne cislo v poslednych prispevkoch bloggeriek fičíí.. o tarte flambee som citala a vyzera to mnam, asi musim skusit :)))
OdpovedaťOdstrániťNajprv som nevedela, čo to TARTE FLAMBÉE je, ale už som v obraze. Pod týmto názvom som túto pochúťku nepoznala.
OdpovedaťOdstrániťMarysity,fičí,fičí, Apetit zvyčajne nesklame.
OdpovedaťOdstrániťKinga, ani ja som nechyrovala,že to má taký názov.Som vďačná za každé chlebové cesto - v prípade, že doma nie je chlieb a obchody sú zatvorené.