Preskočiť na hlavný obsah

Košice - Bratislava a späť

   Mám rada cestovať vlakom. Nevadia mi ani tie 5-hodinové, smer Košice -Bratislava, zvlášť ak sa mám stretnúť s mojou prvorodenou po dvoch mesiacoch odlúčenia.ALE je veľmi dobré noc predtým spať kľudným spánkom, čo sa mne akosi nepodarilo. Začalo to takým akože spánkom, potom ľahkou nervozitou z nespania a ukončila som to  malou histériou :"prečo preboha  ešte nespím, keď o 2 hodiny vstávam?" Odhadujem, že som spala tak 30 minút.
   Ale čo už, výlet je zdárne za mnou, dcéra vymojkaná, nakŕmená a vy-od-počutá.... cestou späť som zazrela v Country Living 11/2010 krásnu jednoduchú deku, povyťahovala časť látok a môj nový patchworkový projekt sa môže začať :}.




Komentáre

  1. Ivka, tak toto vyzera fajn, vyber latok sa mi paci, som zvedava na vysledok :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja :), to sa mi na patchworku páči asi najviac. Látok bude óóóveľa viac, to je taká 1.várka -bude to taká všehochuť, asi :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No Ivanči, vyzerá to, že ďalší kus poputuje do cudziny a možno bude aj publikovaný.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dadušo,žiadna cudzina, to robím na chalupu nach Kojšov. Keď bude po tej rekonštrukcii, snáď :}.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.