Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
Peknučké, to si ten vosk vo vode rozpúšťala?
OdpovedaťOdstrániťDaduš, na sporák som dala hrniec s vodou a doň som položila kastrólik s voskom. A ten vosk sa pekne roztopil. Asi tak za 10 minút.
OdpovedaťOdstrániťJezis to je perfektne! :) vzdy som to chcela skusit, ale nikdy som sa k tomu nedokopala... kde sa da prosim ta kupit knot?
OdpovedaťOdstrániťAhoj Katka,ja som kúpila knôt už dávnejšie v kvetinárstve v Košiciach -celkom som sa čudovala, že to tam predávajú. Neviem odkiaľ si, ale vo väčších mestách by to mohli mať v hobby predajniach, možno aj Hornbach...
OdpovedaťOdstrániťwaw super truper napad!!!!paci sa mi to :)
OdpovedaťOdstrániť