Preskočiť na hlavný obsah

Víkendové radosti


   Moja každotýždňová kytička kvetov z trhu. Tento rok už asi posledné ruže.

 V Košiciach sa stále niečo deje, ak by som si aj niečo nevšimla,  môj značne aktívny manžel ma na to upozorní,  A tak v sobotu sme po druhýkrát boli na FotoFeste. Fotografie ma bavia, ja som dokonca z tých, ktoré milujú pozeranie fotiek na návštevách, keď sa ukazujú 158 x a tu naša Janka začala konečne plávať ... :}, skoro.
 Na tejto projekcii bol okrem iných aj Ján Šibík z Reflexu a z jeho fotiek z Afriky poriadne behal mráz po chrbte Viac na http://www.sibik.cz/.



    Trochu som aj pošila, darmo aj keď vzor je veľmi jednoduchý, ide mi to akosi pomalinky. Tak ako u všetkého, treba si to všetko pekne "odsedieť".

    Trochu sme si zamaškrtili pri klasickej Bábovke podľa receptu od našich ....



    Krásny úlovok môjho manžela z burzy starých a značne zašlých formičiek na pečenie.

A nedelňajšia blesková večera, čo dom dal - pre vegetariána - šampiňóny s ratatouille a feta syrom a pre nás všežravcov to isté ale s kuracím mäskom.

  A pracovný týždeň môže začať !

PS: Ani sa ma nepýtajte či som sa pozrela do knihy Anglického jazyka :( .....:}:}:}.

Komentáre

  1. Tak prídem na tú angličtinu?!? Život nie je len zábavka, kto sa bude učiť? :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ani neviem čo mám skôr pochváliť. Tie chleby by som si dala ihneď.Formičky su veľmi pekné, na chalupe pekne vyniknú. Takže chválim aj Peťa.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Ivo,pred casem jsem si take poridila pomucky na quilting ale moc jsem toho zatim neusila.Nejak na to stale nini cas:( ty jsi ale velka inspirace.

    Formicky mi pripomeli babicku.Mam od ni stejneho motylka a dalsi tvary a strezim si je jako oko v hlave:) Preji krasny tyden,Monika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ľudka, čo angličtina :}, šiť na výstavu nám treba!

    Oli, v piatok by sme si mohli dať stretávku, ešte zavolám.

    Monika, čo ťa sledujem na blogu ani sa nečudujem, že nemáš čas na quilting, tvoje štrikovanie je famózne, ja som na to trochu "levá".

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.