Preskočiť na hlavný obsah

Čokoládovo zázvorový koláč

   Bleskovka, ktorá prevonia byt.

                                           Čokoládovo zázvorový koláč
                                                               CL 6/2011 

150  g masla
150 g hnedého cukru
150 g čiernej melasy
225 g hladkej múky, môžte preosiať
1 1/2 ČL  čerstvo nastrúhaného zázvoru
1 1/2 ČL škorice
1 1/2 ČL sódy bikarbóny
190 ml mlieka
1 vajce 
100 g čokolády nahrubo nasekanej

Postup:  
1. Maslo s cukrom vyšľahajte do peny, Pridajte vajce a melasu. Na striedačku pridávajte múku, koreniny mlieko. Potom nahrubo nasekanú čokoládu a nakoniec zľahka sódu bikarbónu.

 2. Masu vylejeme do vymastenej a múkou posypanej formy - ja som piekla vo forme veľkosti srnčieho chrbáta. Navrch som poukladala orechy, ale podľa receptu tam nie su, ale odporúčam. Piecť na 170 °C cca 40-45 minút.

Komentáre

  1. Ivanka ten koláč vypadá neodolateľne:) a ako som čítala, predpokladám že si chorá...a to sa ti chcelo vypekať?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka, mne sa chce vypekať skoro stále. Ale ako vidíš ide o nekomplikovaný,rýchly recept. Ako tak sledujem svoj zdravotný stav, mala som to asi lepšie vyležať.Takže už bežím!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Ivo, recept si ukladam, kolac vypada nadherne a zazvor miluji, diky! Chtela jsem se jeste zeptat co to je za kucharku a nebo je to casopis? Ty citronovo levandulove dortiky vypadaji take skvele! Mej se krasne, Monika.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivi, včera došlo na tvoj škoricový zázrak. Bol úžasný. Dcéra si včera schovala na desiatu (inak by jej nezostal) a v škole oň prišla, spolužiačka zmlsla. Toto vyzerá tiež famózne.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miška, ešte raz vitaj na Slovensku!
    Moniko,vidíš,aká som lenivá vypísať celý zdroj -napísala som skratku CL,čo je Country Living,ale anglické vydanie 7/2011,vydarené číslo.Citrón a levanduľa, to musí byť len dobré,určite vyskúšam.
    Jani,to som rada.Aj môjho syna bavilo "odlupávať" si škoricové plátky,taká malá zmena po škoricových slimákoch.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ivanka máš u mňa na blogu malú pozornosť:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ivanka,tvoj blog som objavila len toť nedavno ,vdaka nasej Andrejke(Ajke),a som tomu velmi rada,lebo sa mi velmi paci:)..nech sa ti dari aj nadalej,ja budem urcite sledovaaaat:))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Martinka,ďakujem, kompliment ti zo srdca vraciam, si sledovaná :) a veľmi inšpiratívna!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!