Dni ubiehajú, dokonca aj babie leto dorazilo a ja si zvykám na život po. A tak žijeme ďalej, Košice sú plné akcií v sobotu prebehla akcia Noc svetla a zvuku-súčasné umenie v netradičných priestoroch , v nezvyčajnom čase od 19 hod. do 02,00 hod. toľko ľudí v centre mesta som už dávno nevidela.
A nedeľa bola Maratónska, konal sa už 87. ročník a je to najstarší maratón v Európe a druhý najstarší na svete /po Bostonskom maratóne/- padol dokonca traťový rekord. Kéňania vraj milujú teplejšie počasie a to dnes bolo nádherné.
Ešte sme stihli vo VSGalérii výstavu fotografií p.Vladimíra Železného z Prahy s názvom Muj Štefl. Išlo o fotografie zo súčastného židovského prostredia a mnohé boli krásne.Páčili sa mi k nim komentáre... a tiež motto autora: Sme ako olivy. To najlepšie zo seba vydávame, až keď sme drvení :).
A tiež som vyskúšala nový recept a uvarila som Jednoduchú polievku z pečených paradajok a chlebom, mňam bola výborná a tu je recept - trochu som si ho upravila, ale dole uvádzam originál v angličtine s olivami :
15 paradajok - stredne veľkých
1 cibuľu
2 hlavičky cesnaku
4 poháre kuracieho vývaru -ja som použila bio zeleninový
bazalku podľa chuti
parmigiano reggiano
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
Umyté paradajky rozrežeme na polovičky, pridáme naprieč rozdelený cesnak, cibuľu, osolíme, opepríme a zalejeme olivovým olejom. Pečieme cca 1 1/2 hod. na 200°C. Po miernom vychladnutí zlejeme zeleninu do hrnca, alebo mixéra a vymixujeme ponorným mixérom. Dáme prevrieť, môžeme pridať bazalku a prilejeme vývar. Nakoniec pridáme na kocky nakrájaný suchý chlieb a povaríme.
Podávame s nasekaných parmezánom.
A môžeme začať ďalší týždeň.
Komentáre
Zverejnenie komentára