Preskočiť na hlavný obsah

Frida Kahlo - dôvod na výlet



       Neveríte?  Tak trochu závidím Bratislavčanom tú blízkosť Viedne, majú to čoby kameňom dohodíš :).
Dnes som sa dočítala, že vo Viedni presnejšie v Kunstforum Bank Austria prebieha  výstava tejto mexickej umelkyne - ide o 60 obrazov a 90 prác na papieri + množstvo fotografií. Túto výstavu považujú za senzáciu a to aj z toho dôvodu, že väčšina diel  pochádza zo zbierok z USA a Mexika.
       Mám rada Fridu Kahlo - páčia sa mi tie "šialené" kombinácie farieb", jej ženské, naturalistické vyobrazenie  utrpenia, lásky ...
      a ešte výstava trvá do 5. decembra, tak čo to spojiť s koláčikom, viedenskou kávou a návštevou Leici?


Komentáre

  1. Videla som o nej film. Ta Viedeň je fajn nápad. My sme tam boli v auguste na zámku Hoffburg, kde žila Sisi. Je to prekrásny zámok, podobne ako Schonbrunn.Fakt škoda, že je to tak ďaleko. No da sa to spojiť s návštevou Blavy.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oli,ten film bol taký smutný, ale keď sa spomenie film o Fride hneď sa mi vybavia farby-všetko tam hralo farbami.
    Tá Viedeň by sa dala spojiť aj s nákupom darčekov na Vianoce, ale ako tuším ty už máš určite nakúpené :), však?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Viem asi čo kúpiť Natálke, ale u Mira je to problém. Zajtra sa s Natálkou chystáme na nákupy. Ja by som chcela veľmi vidieť vianočnú Viedeň, alebo Prahu. Dúfam, že prehovorím Mira.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.