Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1
Tak toto skúšať asi nebudem. Na mňa je to dosť zložité. Iva, chcela by som vedieť kto tie dobroty u vás zje. Ja mám doma už zakázané piecť. Obdivujem však tvojú kreatívnosť. Prvý krát som počula o tekvicovom koláči, ale veľmi dobre vyzerá a verím, že aj chuti. Keď vidím tie tvoje recepty, mám nervy že ja varím len obyčajné jedla. No inšpirovala si ma, tak Ď.
OdpovedaťOdstrániťOľga, myslím, že obyčajné jedlá sú aj tak najlepšie. Ja také varím tiež, ale rada si to spestrím, aby nebola nuda :}.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Ivo,diky za receptik,dortik vypada uzasne.Take fotky z pousteni draka jsou moc hezke.Je to moc fajn,kdyz se podzim vydari a muzem si jeste uzit trosku toho slunicka.Pa,Monka....
OdpovedaťOdstrániť