Preskočiť na hlavný obsah

Tekvicové harašenie

       S dcérou som zažila Halloween v USA  a pre obe to bol naozaj "strašidelný" zážitok :). Na moju maličkú dcéru vtedy brali ohľad, tá spokojne chrúmala jablká v karamele, ale mňa vôbec nešetrili. Strašidelný dom bol urobený v telocvični ich základnej školy a bol naozaj hrozivý. Keď som celá vydesená vyšla z domu hrôzy, vraj sa ešte dlho vytešovali, že už dlho nezažili tak vydesenú osobu :):):), myslím, že to chce cvik. Bol to môj prvý Halloween. A tak po príchode domov na Slovensko, na ďalší Halloween  už náš tatko vyrezával tekvicu, lepili sme všelijaké strašidielka visiace zo stropu, maľovali .... a bolo veselo.
      Tak asi tak je to s tou amerikanizáciou. Ako sa uvolnili hranice, veľa ľudí prežilo tieto sviatky v Amerike, ktoré sú hlavne pre deti veľmi veselé a tak si to preniesli po návrate domov aj do svojich príbytkov. Je to také milé potešenie počas už väčšinou ponúrej jesene.

Prikladám pár inšpirácii z Country Living.



     









Komentáre

  1. Ja osobne som zažila Halloween v Košiciach 2x spolu s Američanmi. Mala som dojem, že oni to prežívajú viac, ako my, nakoľko nám to nie je také blízke. Ja si myslím, že je to taký obchodný ťah na ľudí. Podobne ako Vianoce v októbri. No podľahla som aj ja. Nakúpila som tekvice, sviečky.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.