Preskočiť na hlavný obsah

Brownies na upršané dni



Brownies som si zamilovala na prvé kusnutie. Ako som ich v USA koštovala, každé bolo trochu iné, niektoré boli suchšie, z iných priam čokoláda kvapkala a tak aj ja ich skúšam piecť všelijako - receptov je nepreberné množstvo - pridávala som kávu,kakao, kypriaci prášok a do iných nie, tiež som ich piekla s marsmallows, mentolovými čokoládkami After eight, s gumovými medvedíkmi pre deti,s tvarohom, dokonca s tekvicou ... - a toto je asi 150. recept a je výborný:

Čokoládové Brownies

350 g čokolády s čo najvyšším obsahom kakaa /50-60%/, nalámať na kocky
250 g masla - na kocky
3 veľké, alebo 4 malé vajcia
250 g cukru /najlepšie hnedého/
85 g hladkej múky
1 čl prášku do pečiva

1. Rúru vyhrej na 160°elektrickú - ja som dala na 180°, hranatú formu vymasti a vylož papierom na pečenie.
2. Čokoládu rozpusť s maslom. Vajíčka šľahaj až do svetložlta, potom pridaj cukor. Opatrne túto zmes vlej do vychladnutej čokolády s maslom. Pridaj preosiatu múku s práškom do pečiva. Všetko jemne premiešaj a vlej do formy. Peč cca 30-35 min. Ja som piekla asi 50 minút- trochu mi hapruje rúra.
Je dobré pridať aj hrsť nasekaných orechov.

A pokojne môže pršať ďalej...

Tu si môžete pozrieť aj názorné video:
Apetit TV (Apetit - Web, který chutná)

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.