Preskočiť na hlavný obsah

Svetelné efekty na poslednú chvíľu

Už máte nohy pekne vyložené a všetko hotové? Ak áno, tak vám závidím . /to nie je môj prípad/
Tak sa môžete  pustiť do výroby svietiacich fliaš :) napríklad :).

Inšpirácia z internetu, zabudla som si zapísať zdroj, po vyhľadaní doplním.

Komentáre

  1. Práve som si vyložila nohy, moja dovolenka už začala, ale čo sa týka príprav na Vianoce, tak s tými ešte vôbec nefinišujem. Darčeky síce už sú, ale baliaci papier ešte chýba. Stromček stojí, ale ešte nie je úplne vyzdobený. Mám napečené 2 druhy + 1 druh som kúpila (tie zbožňujeme) a chystám sa na narodeninovú tortu, viac ani nebude, keď sa to minie, tak niečo napečiem, keď ešte budeme chcieť sladké. Preháňať to nebudem a hlavne žiadne stresy.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jezis to vyzera krasne.... :) taketo nieco by sa mi zislo, ale sama by som to asi neprevrtala... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kinga, ja práve chladím bielu čokoládu so šľahačkou na Rafaelo tortu podľa tvojho receptu /ako vianočnú tortu/, dúfam,že sa mi vydarí.Skúšala som 2 nové recepty na vianočné pečivo a výsledky sú trošičku rozpačité :(, no niekedy to nevyjde podľa našich predstáv.
    Katka a Zuzka, teraz mi to veľmi časovo nevychádza, ale niekedy určite vyskúšam, tak vám poviem, ako to pôjde vyvŕtať.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Iva, ja som dávala sviečky minulý rok do vázy a medzi to gule a umelý sneh. Tvoj nápad sa mi tiež veľmi páči. Prajem tebe a celej rodine krásne sviatky.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Oľga aj tebe a tvojim blízkym prajem krásne a hlavne pokojné vianočné sviatky. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.