Preskočiť na hlavný obsah

Vianoce ...

   Dievčatá, tak sa to u nás doma skľudnilo. Asi ako u každej z Vás, sme napapaní, napití, udarčekovaní a takí
"uvianocovaní"..... prajem krásne, pokojné vianočné sviatky.




Komentáre

  1. Ahoj Ivanko, stastne a vesele vanocni svatky a vse nejlepsi do noveho roku tobe a cele tve rodine preje Monika!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Monika, ty si ale rýchla. Ďakujem veľmi. Bol to taký ťažký rok, dúfam,že to bude už lepšie. Aj tebe všetko pekné prajem!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Iva, krásne fotky, úžasne koláče a veľmi pekne prestretý stôl. Ešte raz pekné sviatky.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tri koláče (torty)? To si kedy stihla? Ako chutila Raffaello torta, podarilo sa ju zachrániť? Krásne prestretý stôl a sviečky.
    Dnes ráno máme už úplný kľud. Dnes sa v kuchyni ukážem asi len na to, aby som si zohriala nejaké tie zvyšky a pripravím nejaké jednohubky pre návštevu. Inak plánujem oddych.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá ďakujem, ja som tak trochu maniak na pečenie, rodina už na mňa divne pozerá a hrozí,že mi rúru skonfiškujú :}. A ako správne tušíte tie okná ostali neumyté, no človek má len dve ruky :} a priority si určuje sám, však :}.
    Ale dnes je kuchyňa zavretá a tiež sa len ohrieva a užíva.
    Kinga torta zachránená, ale boli to nervy :}.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Ivanči, čím ďalej tým lepšie. Torty vyzerajú fakt dobre.
    Také podobné poháre tie strieborné sme Ti kúpili s Ingou ako svadobný dar, dúfam, že tie si nekúpila, ale vyhrabala. (viem,že si fakt nepamätáš).
    Zajtra svätá IVA.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Daduľo, som rada, že si pamätáš, čo ste mi kúpili :}, ja si tiež pamätám, nie je to s nami dúfam ešte tak zlé :}. Daduško, krásne ste mi vybrali, aj po rokoch sú pre mňa vynímočné.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.