piatok, 3. apríla 2015

Po

daňovom záprahu som si vybrala na veľkonočné pečenie, čo najrýchlejšie a nenáročné recepty.
Ako prvý som piekla MRKVOVÝ, druhý KOKOSOVÝ a na koniec ČOKOLÁDOVÝ.

MRKOVÝ KOLÁČ,  pri jeho pečení som sa inšpirovala  receptom z posledného Apetitu, len som ho nepiekla ako tortu, ale vo forme srnčieho chrbáta a miesto hladkej múky som použila ryžovú.


RECEPT:
175 g masla, izbovej teploty
175 g trstinového cukru
3 vajcia, bielka a žĺtky zvlášť
2 PL cmaru, jogurtu, alebo oleja
175 g hladkej múky, ja som použila ryžovú
2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL soli
3/4 ČL mletej škorice
1/2 ČL mletého muškátového orieška
50 g mletých mandlí - ja som použila mleté orechy
220 g  mrkvy, najemno nastrúhanej
Poleva:   1 ks smotanového syra Philadelphia + práškový cukor + mrkvičky na ozdobu

Rúru si predhrejeme na 180 °C.
Múku, soľ, škoricu, muškátový oriešok a kypriaci prášok - všetko spolu zmiešame. V inej zmiešame maslo, cukor - prešľaháme, potom pridáme žĺtka, cmar a premiešame. Pridáme múčnu zmes, orechy, mrkvu a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame vopred vyšľahané bielka. Cesto vylejeme do vymazaného a múkou vysypaného plechu. Pečieme cca hodinu. Po vychladnutí polejeme polevou, ktorú si pripravíme jednoducho. Zmiešame syr Philadelphia s práškovým cukrom podľa chuti, ja som pridala pár kvapiek citrónu na osvieženie.

KOKOSOVÝ KOLÁČ, som piekla podľa tohto receptu, len hladkú múku som nahradila zdravšou verziou múky - ryžovou.

A nakoniec som upiekla BROWNIES, podľa overeného receptu, len som ho trochu vylepšila so synovými obľúbenými keksíkmi OREO. Dala som ich na prvú vrstvu ešte surového cesta a ešte polovičky navrch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára