pondelok, 11. apríla 2016

Medvedí cesnak


je tu opäť a ja som sa konečne pustila do výroby pesta z tohto zeleného zázraku. Receptov na internete je veľké množstvo a jeho výroba je naozaj jednoduchá a rýchla. Ja som sa rozhodla pre úplne základnú verziu.


                                                   Pesto z medvedieho cesnaku

                                    5-6 hrstí medvedieho cesnaku
                                                          1 hrsť tekvicových semienok (alebo mandlí, orechov...)
                                       1 dcl olivového oleja
                                                           soľ podľa chuti

       Medvedí cesnak umyjeme, vysušíme, ja som použila odstreďovač na šaláty. Ak  ho  nemáte môžete ho nechať vysušiť na utierke.   Dáme ho do mixéra, pridáme semienka, alebo čo máte a nakoniec olej a soľ. Množstvo sa prispôsobuje vašej chuti a akú hustotu pesta preferujete.  Vymixujeme do hladkej hmoty a preložíme do  sklíčka. 

   
                 

                     


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára