Na prvý májový predĺžený víkend som upiekla tento koláč. Možno ho poznáte pod názvom Švédsky, alebo aj Sypaný koláč. V Gurmete 10/2015 bol uverejnený pod názvom:
Tvarohový zázrak
na pekáč o rozmeroch 20x30 cm
450 g polohrúbej múky
1 sáčok prášku do pečiva
250 g kryštálového cukru
750 g tučného tvarohu
3 veľké vajcia
3 PL vanilkového cukru
50 g sušených brusníc - ja som dala hrozienka, ktoré som najprv namočila v rume
200 g masla
štipka soli
1. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a cukor. Rúru si predhrejeme na 190 °C a pekáč si vyložíme papierom na pečenie.
2. Polovicu sypkej zmesi nasypeme na dno plechu a rovnomerne vyrovnáme.
3. V druhej miske zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom, celými vajciami a hrozienkami. Túto náplň rozotrieme na sypkú zmes v pekáči a zasypeme druhou polovicou sypkej zmesi.
4. Pozor nezabudnite, že nakoniec na vrch poukladáme na plátky narezané maslo, tak aby bol pokrytá celá plocha koláča. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 50 minút. Pekne do zlatista.
Tvarohový zázrak
na pekáč o rozmeroch 20x30 cm
450 g polohrúbej múky
1 sáčok prášku do pečiva
250 g kryštálového cukru
750 g tučného tvarohu
3 veľké vajcia
3 PL vanilkového cukru
50 g sušených brusníc - ja som dala hrozienka, ktoré som najprv namočila v rume
200 g masla
štipka soli
1. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a cukor. Rúru si predhrejeme na 190 °C a pekáč si vyložíme papierom na pečenie.
2. Polovicu sypkej zmesi nasypeme na dno plechu a rovnomerne vyrovnáme.
3. V druhej miske zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom, celými vajciami a hrozienkami. Túto náplň rozotrieme na sypkú zmes v pekáči a zasypeme druhou polovicou sypkej zmesi.
4. Pozor nezabudnite, že nakoniec na vrch poukladáme na plátky narezané maslo, tak aby bol pokrytá celá plocha koláča. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 50 minút. Pekne do zlatista.
Komentáre
Zverejnenie komentára