Preskočiť na hlavný obsah

Mágia voňavého hrnca



      Tak som si ho nazvala. Lebo krásne prevoňal celý dom. Nevydržala som čakať na jeseň, tento som "ukuchtila" v jeden letný augustový, trošku chladnejší deň.  V "predsezónnej ponuke jesene" na pintereste som sa inšpirovala  lákavým  obrázkom a popisom ingrediencií. Iste to poznáte, keď Vás prepadnú jesenné vône aj uprostred augusta, nič iné neostáva, len sa im poddať a vychutnať.
 

    V pôvodnom návode okrem rozmarínu, citróna a mäty bol aj vanilkový lusk, keďže mi došiel a v záhradke nerastie, trochu som zaimprovizovala a vytvorila svoj  - taký home made voňavý hrniec.


                   Voňavý hrniec

                 rozmarín,
                 šalviové lístky,
                 mäta, plátky citróna, voda                 

Do hrnca dáme cca 3 dcl studenej vody. Pridáme zopár vetvičiek rozmarínu, zopár šalviových lístkov, mäty a nakoniec zopár plátkov citróna.  Všetko pomaličky necháme na sporáku na najmenšom možnom nastavení pobublávať. Vôňa je nádherná. 
Ps: Prosím, nezabudnite na to, že voda sa časom vyparí, takže sem-tam kontrolujte obsah hrnca, poprípade doplňte vodu. 



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...