Nedodržiavame presný čas vstávania, čas obeda a poväčšinou ani tú tradičnú polievku k hlavnému jedlu nepodávame.
Ale ako píšem, koláč musí byť. Na tú poslednú som upiekla tento:
Škoricový koláč s posýpkou a čučoriedkami
čučoriedky môžete vynechať, ale zásoby v mrazničke sú ešte stále obrovské
na plech o rozmeroch 30 x 18 cm
Na cesto:
1/2 pohára masla
3/4 pohára trstinového cukru
1/2 pohára kryštálového cukru - na budúce vynechám, myslím, že to pôjde aj bez neho
2 vajcia
1 pohár cmaru
2 poháre hladkej múky /ja som kombinovala s polohrúbou, hladká došla/
1 ČL sódy bikarbóny
1/4 ČL kypriaceho prášku
3/4 ČL škorice
štipka soli
Na škoricovú plnku:
1/4 pohára trstinového cukru
1/4 pohára kryštálového cukru - tiež nabudúce vynechám
2 ČL škorice
1 PL masla
Na posýpku:
1/2 pohára trstinového cukru
1/2 pohára múky
1/4 pohára studeného masla
škoricu podľa chuti
Ak sa rozhodnete pre čučoriedky : tak 2 poháre čučoriedok
Postup:
1. Do mixéra si dáme vajcia s cukrom, štipkou soli a vymiešame do penista. Na striedačku pridávame všetky ingrediencie. Na kocky nakrájané maslo, múku, cmar, škoricu a nakoniec zamiešame sódu a kypriaci prášok.
2. Pripravíme si škoricovú plnku. Pomôžeme si mixérom - všetky suroviny zmiešame.
A rovnako zmiešaním trstinového cukru, múky, na kocky nakrájaného masla a škorice si urobíme posýpku.
3. Na plech, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie, vylejeme 1. polovicu cesta. Na ňu rozotrieme škoricovú plnku. Nemusí byť rovnomerne, ale pokúsime sa ju dať na celú plochu. Potom pridáme v mojom prípade mrazené čučoriedky. Tie prikryjeme 2. polovicou cesta. A úplne navrch nasypeme posýpku.
4. Pečieme na 180 °C 40 - 50 minút do zlatista. Určite urobte test prepečenia pomocou špáradla, každá rúra je iná.
Komentáre
Zverejnenie komentára