Preskočiť na hlavný obsah

'Eat, Pray, Love' Trailer HD




Nechcem nám ženám krivdiť, ale vraj bola robená seriózna štúdia v ktorej sa zaoberali, prečo žena - bez ohľadu na dosiahnuté vzdelanie, prostredie v ktorom žije, kde pracuje, koľko má rokov..... - inklinuje k sledovaniu romantických filmov či čítaniu kníh, ktoré evidentne končia happyendom.

Môj manžel je dosť atypický manžel, ten nesleduje TV skoro nikdy. Nanajvýš si pozrie nejaký odporúčaný film, ako sa aj stalo minulé leto. Slávnostne zatiahol rolety v jedno pochmurné augustové popoludnie v našej hotelovej izbe a pustil skoro 2 hodinové utrpenie od uznávaného japonského režiséra o tom, ako môže jedna pečiatka obyčajného úradníka zmeniť život ďalšieho. A to za sprievodu kakofonickej hudby v čiernobielom sfarbení. Tak takto som sa trýznila v mojich 17.tich. Manžel bol s filmom maximálne spokojný.

Ako som tak vypozorovala a nie som v tom sama, moje priateľky, známe aj ja si radi pozrieme niečo vážne a serióznejšie, ale evidentne radšej siahneme po niečom ľahšom, hlavne po čom sa nám ľahšie zaspáva a máme kľudný spánok. Takže aby som to zhrnula, my ženy sme citlivé, jemné stvorenia, ktoré si berú na svoje hlavy všetko možné aj nemožné , počnúc prečo to dieťa nepočúva, keď má takú chápajúcu a tolerantnú mamu, prečo si kolega v práci nedokáže za sebou umyť šálku od kávy, prečo dochádza ku globálnemu otepľovaniu.........

...... a tak asi siahnem po knihe Jedz, modli sa a miluj, film príde do našich kín koncom septembra.




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…