Preskočiť na hlavný obsah

Nestihnem


Prag from Konstantin Escher on Vimeo.


    toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) :

-    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/ a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),
 -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň,http://ebelcoffee.cz/cz
 -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/, v nedeľu otvorené do 19,00,
       alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,
       tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou!
PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!

Komentáre

  1. Ivanka prajem ti šťastnú cestu :) nech sa naplnia tvoje očakávania:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka,díky pekne,vynasnažím sa :).Aj tebe pekný aj keď zamračený víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivanka aj ja ti prajem stastnu cestu. Uzi si Prahu. Nech sa ti tvoje plany naplnia do poslednej bodky a hadam aj to pocasie sa umudri a dopraje ti uzivat si to tam vsetko naplno:) Praha je moja srdcova zalezitost:) Tesim sa na tvoj prispevok po navrate.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adi,asi pre väčšinu z našej generácie je to srdcovka.Dlhé roky to bolo naše hlavné mesto, darmo je, aj keď sa posledné roky Bratislava snaží, aj opeknelo,ale tú atmosféru nemá,škoda.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem