Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1
nadherne, wow! klobuk dole! :)
OdpovedaťOdstrániťWow, su krasne!
OdpovedaťOdstrániťprenadherne!!!neviem si ani predstavit krajsieho darceku,ako tieto hand made decky:)♥
OdpovedaťOdstrániťĎakujem dievčatá, len tá rýchlosť bola priam "ohlušujúca" :))), ale už je to za nami a hor sa do nových projektov.Pekný deň!
OdpovedaťOdstrániťtak sme sa všetcia dočkali :), sú krásne
OdpovedaťOdstrániťPekné, si šikovnica. Ja som mala podobnú, len trošku väčšiu.
OdpovedaťOdstrániťKde sú tie časy?
krásne dečky :)
OdpovedaťOdstrániťTo je nádherný pohľad!
OdpovedaťOdstrániťMila Ivo, nadherne deky, jsi moc sikovna! Ja se na nejaky quilt chystam uz delsi dobu ale jeste jsem si netroufla :) Zdravim, Monika.
OdpovedaťOdstrániťDievčatá ďakujem za milé komentáre,nestíham, nestíham,ale snáď sa to čoskoro zmení. Pekný týždeň!
OdpovedaťOdstrániť