pondelok, 11. februára 2013

Polievka



       keď je málo času, veľa snehu a málo energie. Preto tie polotovary.

                                                            TALIANSKA zeleninová POLIEVKA

 Zeleninu - mrkvu, petržlen, zemiak, cibuľu, pór, cibuľku jarnú, tekvicu - ja som použila hokaido, ďalej sterilizovanú fazuľu a plnené torteliny + koreniny podľa chuti.
          Nakrájanú zeleninu podusíme na olivovom oleji skoro do mäkka. Zalejeme vývarom, alebo vodou. Dochutíme. Pridáme torteliny, ktoré varíme poďla návodu - tie moje trvali cca 16 minút, pokiaľ boli mäkké. Nakoniec pridáme fazuľu.  Necháme všetko prevrieť. Keďže som nemala čerstvé bylinky, na vrch som dala pistáciové pesto. A je hotovo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára