Preskočiť na hlavný obsah

Tatarčane pirohy




Po prvý krát som ich ochutnala u našich známych, ktorí pochádzajú blízko ukrajinských hraníc a ktorí túto  dobrotu pripravujú z doma namletej pohánky. Bola to láska na prvé sústo. Ak máte možnosť pohánku si namelte doma, vtedy majú ten správne ozdravný-šmirgľovací efekt, ak nie, tak ako, ja postačí aj tá z obchodu.


                                                        Tatarčane pirohy
                                                           na cca 50 ks pirohov


Na cesto potrebujeme:  400 g ražnej celozrnnej múky (alebo pšeničnej hladkej)                                                      100 g pohánkovej múky
                                          300 ml vody
                                          soľ
Na plnku:  kyslú kapustu, slaninku, cibuľu  ......
Na podávanie:  kyslá smotana
...................................................................................................................
Obe múky zmiešame, pridáme podľa chuti soľ, studenú vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pirohy, ako sme zvyknutí. 
Medzitým, alebo radšej ešte predtým si pripravíme plnku. Na troche oleja popražíme cibuľu, nakrájanú slaninku a nakoniec pridáme nakrájanú (ak je príliš kyslá aj premytú) kyslú kapustu. Stačí podusiť  cca 10-15 minút. 
Takže, ak máme kapustu pripravenú, môžeme pirohy plniť ako obvykle a pomocou vidličky poriadne pozatláčať. Pirohy vložíme do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú. Mne to trvalo približne 8 minút. Medzitým na masle osmažíme cibuľku a tým polejeme hotové pirohy. Podávame s kyslou kapustou a kyslou smotanou.









Komentáre

  1. Jé, to se vaří?? Jak se znám, klidně bych je smažila:-))) Supr, zkusím, formičku mám .... jen jí musím najít:-)))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na to, že to je zdravé jedlo, boli bars fajne.
    mangel

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mnam, vypadaji bajecne! Ja jako napln davam rozstouchane brambory smichane s nastrouhanym syrem Čedarem. Tvuj recept urcite vyzkousim, zeli mame moc radi! Dekuji za recept a moc zdravim, Monika.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ajka, tak,tak,varia sa, ale keď sa náhodou zvýšia, ohrievané, opekané sú výborné.
    Peter, to ma teší, zdravé aj dobré, dáme si čoskoro repete :).
    Monika, ano, ano.Náplne môžu byť rôzne, u nás bývajú aj s bryndzou a zemiakmi. S čedarom by som si dala ihneď. Pohodový víkend prajem!

    OdpovedaťOdstrániť

  5. Dobrý deň,


    Všimli sme si, že máte veľa chutných receptov na Vášom blogu a chceli by sme Vám predstaviť našu novú webovú stránku http://www.hladatrecepty.sk/ kde si naši užívatelia môžu vyberať z vyše 90 000 pozbieraných receptov. Denne máme okolo 40 000 klikov od užívateľov. Na stránke sme vytvorili tiež rebríček Top blogov, kde nájdete všetky pridané blogy a môžete pridať aj ten Váš. My skopírujeme všetky recepty a používatelia ich potom môžu nájsť pomocou nášho vyhľadávača. Ak však kliknú na recept, tak ich presmeruje na Vašu stránku a tým pádom stúpne automaticky návštevnosť Vášej stránky. Nemusíte sa obávať, všetko Vám ponúkame úplne zadarmo.
    Hladatrecepty.sk má svoje sesterské webové stránky na celom svete. Budeme veľmi radi keď sa stanete súčasťou tejto veľkej rodiny.

    V prípade že máte nejaké otázky obráťte sa na nás.

    S pozdravom,
    info@hladatrecepty.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť z...