bublanina nám v nedeľu zahájila čerstvo-ovocno-trhovú sezónu. Klasika, ktorá neomrzí, myslím.
BUBLANINA
jahodová
3 vajcia
1 hrnček kryšt.cukru (ja som dala 3/4 pohára)
2 hrnčeky polohrúbej múky
1 sáčok prášku do pečiva
1 kelímok šľahačkovej smotany
štipka soli
Postup: Zapneme rúru na 200 °C. Do misky si dáme vajíčka + cukor a vyšľaháme do peny.
Potom pridáme múku s kypriacim práškom a štipkou soli, vlejeme smotanu a premiešame.
Plech si vymažeme, posypeme hrubou múkou a vylejeme cesto. Na vrch poukladáme jahody. Pečieme cca 25-30 minút. Špáradlom vyskúšajte či už je hotovo, predsa len, každá rúra je iná.
Komentáre
Zverejnenie komentára