štvrtok, 19. júna 2014

Na ráno


máme radi banánový chlebík. Ja viem, čo tu teraz mátam s banánmi, keď na trhu sú konečne jahody, maliny a dokonca som včera zazrela aj prvé čučoriedky. Ale práve preto, že sú  konečne opäť tu, zvyknú ostať, teda rozumej, zostarnúť  a poriadne zhnednúť práve spomínané banány. A tie skoro za zenitom čerstvosti sú na prípavu banánového chlebíka  tie najlepšie.

                                                          Banánový chlieb

                          100 g masla - rozpusteného,ale stačí aj na malé kocky nakrájané
                          175 g cukru - najlepšie hnedého
                          225 g hladkej múky
                              2 vajcia
                              2 zrelé banány
                             2 PL mlieka
                             1 prášok do pečiva
                             orechy- nahrubo nasekané-nemusia byť

1. Rúru si zapneme na 190°C. 
2. Vajcia + cukor vyšľaháme do peny a postupne pridávame rozpučené banány, múku, maslo a mlieko.
3. Nakoniec primiešame prášok do pečiva a orechy.
4. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypenej formy, pečieme približne 50-60 minút do zlatista.


2 komentáre:

  1. Ahoj, no chleba tedy vypadá nádherně, jen se zakousnout.
    Hezký den lm.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, banánové prebytky spotrebované a teraz sú na rade jahody. Pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť