Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
Nevedela som, ze to vyslo - asi tiez neodolam. Oplati sa urcite aj toto: http://www.artforum.sk/catalog/pukova-andrea-zupnik-peter:zalubeni-do-pariza/?mod=catalog&detail=65254
OdpovedaťOdstrániťJarka, ani ja som o tom netušila, keď som ju zazrela, prežívala som také malé Vianoce :). Ako som pobadala, sme také, nielen knihami "spriaznené" duše :))), knihu Zaľúbení do Paríža "mám v merku", tak uvidíme, pomaličky, ale isto, dávam za knihy viac ako za topánky :).
OdpovedaťOdstrániťVzdy rada nazriem do tvojich inspiracii - som rada, ze som si nasla tvoj blog. A propos knihy, velmi sme si uzili nedavnu Biblioteku. Skoda, ze nebolo viac casu (a financnych prostriedkov:). Vacsinou sme vyberali detske knihy, Pro Solutions a Svojtka su napaditi a lakavi, ale asi najviac ma potesil Perfekt, v ktorom sme objavili malu knizku Jany Bodnarovej Dievcatko z veze. Z noviniek "pre dospelych" ma vela veci nezaujalo, ale boli tam starsie knihy, ktore mi unikli alebo som ich nestihla precitat - z tych by som si vybrala, keby sa dalo. Mam rada ediciu MM zo Slovartu. A tesim sa na dalsie inspiracie od teba :)
OdpovedaťOdstrániťPekny vecer
Jarka, ďakujem za Tvoje tipy. Škoda, že BA je od nás tak ďaleko, tú Bibliotéku, by som si inak určite nedala újsť!
OdpovedaťOdstrániť