Preskočiť na hlavný obsah

Výlet


Keď začujem Burgundsko - myslím, že nielen mne sa vybaví  burgundské víno a vzápätí Boeuf Bourguignon, ktoré tak preslávila Julia Child. Keďže môj muž miluje víno a  ja minimálne raz ročne pripravujem  Hovädzie po burgundsky pre našich priateľov, naša výletová destinácia z Luxemburgu bola jasná.


Za jeden deň sme stihli dôjsť približne do tretiny vínnej cesty  k mestečku Beaune, ktoré nám odporúčali dve milé burguňanky.  Koštovali sme víno odrody PINOT NOIR, u ktorého ma prekvapilo, že je to ľahké víno obvykle s príchuťou ovocia. Približne pri šiestej zastávke-koštovke nám s mužom začalo chutiť :), lebo sme prišli na to, že doteraz sme pili tie ťažšie. Bolo nám vysvetlené, že v Burgundsku  sa špecializujú práve na tento druh vína z dôvodu, že tam nie je tak horúco, ako na juhu Francúzska . Rozmýšľali sme prečo sme sa s vínami PINOT NOIR nestretli častejšie a nie sme na ne chuťovo zvyknutí, došlo nám, že to bude aj z dôvodu, že ide  o dosť finančne náročné víno, ak si teda chcete vychutnať dobré víno. 













PS:  Nakoniec som neodolala a v 36°C horúčavách som do seba "nasúkala" skvelý Boeuf Bourguignon, lebo človek nikdy nevie, kedy bude mať ďalšiu príležitosť.

Komentáre

  1. tak tu by som si vedela predstavit dovolenku :) a aj Boeuf Bourguignon by som zvladla aj s tym vinkom : )), pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzka, aj ja trošku dlhšiu, jeden deň, to prikrátko. Pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...