streda, 8. júna 2016

Zmrzlinu

ja milujem, v lete zvlášť. Ešte viac ako ľadovú kávu. A takto jednoducho urobenú, bez éčiek a niekedy aj bez cukru, úplne najviac. 
Táto prvá je urobená len z dvoch ingrediencíí, podmienkou, ale je mať výkonný mixér:

Jahodová zmrzlina s banánom

Jahody cca 1/2 litra
1 banán

Jahody a banán si nakrájame na plátky - lepšie sa potom mixujú - a dáme zmraziť do mrazničky. V mixéry ich potom pekne vyšľaháme do zmrzlinovej konzistencie. Ak máte radi sladké - pred vyšľahaním pridáme cukor.


                                            Jahodová zmrzlina
                                         s kokosovým mliekom

                                                Jahody cca 1 liter
                                                           kokosové mlieko 400 ml

                                   Tentokrát som jahody nezmrazovala, ale vymixovala ešte čerstvé. Pridala kokosové mlieko. Zmes som vyliala do plastovej nádoby a dala zmraziť do mrazničky. Približne každú hodinu som vidličkou mrznúcu zmrzlinu premiešala, aby ostala pekne hladká. To som urobila asi 4x.

1 komentár:

  1. Dala by som si. Robíš mi riadne chute. A je to jednoduché. Tuším budem musieť nejakú urobiť aj ja.

    OdpovedaťOdstrániť