sa neomylne opakujú. Je tu ochladenie, pripomínajúce moju milovanú jeseň a s ňou chuť na hutnú polievku z HOKAIDO dyne. A keď ju ešte dostanete vypestovanú od sestry a kuriatka si nazbierate v lese , nie je čo riešiť.
HOKAIDO polievka s kuriatkami
/alebo aj bez nich/
1 stredne veľkú tekvicu Hokaido
2 veľké zemiaky
2 hrste pohánky
1 hrsť ovsených vločiek
trochu čerstvého zázvoru
štipka kurkumy, soľ, čierne korenie
voda, alebo vývar podľa chuti
kuriatka
Postup je notoricky známy. Hokaido dôkladne umyjeme a nakrájame spolu s kôrou /nelúpeme ju/ na malé kocky. Rovnako očistíme zemiaky a tiež ich nakrájame. Na troche oleja /aj olivový, alebo masle/ popražíme tekvicu, pridáme zemiaky, 5 minút popražíme. Zalejeme vriacou vodou, alebo vývarom. Množstvo závisí od toho, akú ju hustú chcete mať. Potom pridáme umytú pohánku a vločky. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Celé to trvá 15-20 minút. Keď je zelenina uvarená, pomocou ponorného mixéra ju vymixujeme do hladka.
Vynímočne sme mali čerstvo nazbierané kuriatka, tie som poriadne vydrhla, uvarila v troche osolenej vody a popražila na olivovom oleji a masle a pridala na hustú polievku.
Mňam. Hneď by som si dala. Huby zbožňujem, ale nepoznám.
OdpovedaťOdstrániťOli, zbierame len tri druhy, teda úplne notoricky známe. Plus kuriatka. Pred hubami mám tiež obrovský rešpekt.Ahoj.
OdpovedaťOdstrániťIvka, milujem kuriatka na smotane. No uz davno som ich v lese nevidela. Pri pravidelnom čítani tvoju bloku si kladiem otázku, že či je niečo čo ty nedokáźeš. Prajem ti ešte pekne leto a veĺa nápadov, aby som sa mohla inšpirovať.
OdpovedaťOdstrániťOlinka, naozaj nerobím nič prevratné :), skôr pričom relaxujem, len keby toho času bolo viac. Ale veľmi sa teším na babie leto, dúfam, že už sa konečne zorganizujeme a niekde si spoločne vyjdeme. Aj tebe prajem pohodový zvyšok leta!
OdpovedaťOdstrániť