pondelok, 21. novembra 2016

Zemiakové

 V našej rodine na zemiakové placky bol expert môj otec. Robil ich poriadne korenené, poriadne mastné a poriadne fantastické. Je to jedlo môjho detstva a akosi patria do týchto chladných a tmavých dní.


                                              Zemiakové placky
                                                      pre 4 osoby

8 stredne veľkých zemiakov
4 PL hladkej múky
2 vajcia
2 ČL majoránky - aj viac
8 strúčikov cesnaku
soľ, čierne korenie, červenú papriku

1. Zemiaky očistíme a na jemno nastrúhame. Môžeme si pomôcť aj mixérom.
2. Pridáme vajcia, múku, majoránku, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a červenú papriku. Korením nešetríme, lebo potom sú placky mdlé a nevýrazné, takže ho radšej dajte viac. Všetko spolu poriadne prepojíme.
3. Na rozohriatej panvici roztopíme masť, alebo olej a vytvoríme placku, ktorú opečieme z oboch strán.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára