utorok, 11. apríla 2017

Nutela

 




Už dávnejšie som chcela vyskúšať domácu nutelu. Cez víkend som prekladala posledný sáčok lieskových orieškov od Vianoc a po zhliadnutí lákavého videa na jej prípravu, som sa pustila do jej prípravy. Príprava bola expresná a chuť fantastická. 
   Čo potrebujeme:

                                                 Domáca nutela

150 g  /1 pohár/ lieskových orieškov
150 g / 1 pohár/  trstinového cukru
75 g /1/2 pohára/ kakaa
200 g /1 1/2  pohára/ roztopenej kvalitnej čokolády min. 60 %
3 PL oleja, dá sa nahradiť kokosovým olejom

1. Oriešky dáme na plech a pečieme ich na 180°C cca 15 minút.
2. Do mixéra dáme vychladnuté opečené oriešky, kakao, roztopenú vlažnú čokoládu, do ktorej som dala trstinový cukor a olej. Vymixujeme do hladka.
3. Prelejeme do pripraveného sklíčka a dáme stuhnúť do chladničky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára