Tento koláč milujem, lebo je veľmi jednoduchý a neuveriteľne voňavý. Aj keď sa to na prvý pohľad veľmi nezdá, ale hneď ako začnem miešať maslo a škoricu ..... je to tu, ten pocit prázdnin, leta .....
Čučoriedkový koláč s posýpkou
Blueberry Buckle Coffecake
Na posýpku:
1/3 pohára hnedého cukru
1/2 pohára hladkej múky
1 ČL mletej škorice
štipka soli
1/4 pohára /4 PL/ masla
Na cesto:
2 poháre hladkej múky
2 ČL kypriaceho prášku
1/2 ČL soli
3/4 pohára hnedého cukru
1/4 pohára /4 PL/ masla
1 veľké vajce
1 ČL vanilkového extraktu -nemusí byť
1/2 pohára mlieka
2 poháre čerstvých alebo mrazených čučoriedok
Postup:
1. Rúru si zapneme na 180°C a vymažeme si menší plech maslom, ja som použila formu s priemerom 28 cm, vysypeme hrubou múkou.
2. Najprv si pripravíme posýpku. V miske zmiešame všetky suroviny - cukor,hladkú múku, škoricu, soľ a maslo, ja si často vypomôžem vidličkou a vypracujeme posýpku. Odložíme bokom.
2. Do mixéra dáme vajce s cukrom. Vyšľaháme a postupne pridáme múku, soľ, maslo, vanilku, mlieko a kypriaci prášok. Keď je cesto veľmi tuhé môžeme pridať trochu mlieka. Nakoniec pridáme čučoriedky.
3. Zmes vylejeme do pripravenej formy, navrch dáme posýpku a pečieme približne 45 minút do zlatista.
Čučoriedkový koláč s posýpkou
Blueberry Buckle Coffecake
Na posýpku:
1/3 pohára hnedého cukru
1/2 pohára hladkej múky
1 ČL mletej škorice
štipka soli
1/4 pohára /4 PL/ masla
Na cesto:
2 poháre hladkej múky
2 ČL kypriaceho prášku
1/2 ČL soli
3/4 pohára hnedého cukru
1/4 pohára /4 PL/ masla
1 veľké vajce
1 ČL vanilkového extraktu -nemusí byť
1/2 pohára mlieka
2 poháre čerstvých alebo mrazených čučoriedok
Postup:
1. Rúru si zapneme na 180°C a vymažeme si menší plech maslom, ja som použila formu s priemerom 28 cm, vysypeme hrubou múkou.
2. Najprv si pripravíme posýpku. V miske zmiešame všetky suroviny - cukor,hladkú múku, škoricu, soľ a maslo, ja si často vypomôžem vidličkou a vypracujeme posýpku. Odložíme bokom.
2. Do mixéra dáme vajce s cukrom. Vyšľaháme a postupne pridáme múku, soľ, maslo, vanilku, mlieko a kypriaci prášok. Keď je cesto veľmi tuhé môžeme pridať trochu mlieka. Nakoniec pridáme čučoriedky.
3. Zmes vylejeme do pripravenej formy, navrch dáme posýpku a pečieme približne 45 minút do zlatista.
To musela byť úžasná vôňa koláča, páči sa mi a s ovocím je naj! :)
OdpovedaťOdstrániťIvka, konečne. Už som sa nevedela dočkať tvojich príspevkov.😀
OdpovedaťOdstrániť😁 no veď som na blogu davno nebola, aj som mala problém ako pridať recept, ale podarilo sa 😜 maj sa krásne, pá
Odstrániť