Preskočiť na hlavný obsah

Hummus

 ja milujem. Len keby som k nemu nepotrebovala jesť chlieb,  véééľa chlebu, ale stačila by mi čerstvá zelenina. Aj Bukovský by mal zo mňa radosť. Spomínam na jeho slová, zhrešiť môžete, aj tri dni, ale potom sa pekne vráťte k rozumnej konzumácii. A to je ten problém, po sviatkoch, všakže....

                                                      Hummus podľa Elli
                                                                                                                               pre 4 osoby


 2 x 400 g konzervovaného cíceru
+ šťava z jednej konzervy z cícera
3 ČL namletej rasce - nám stačila 1 ČL
šťava z 1 citróna
115 ml olivového oleja
2 strúčiky cesnaku-Ella ho odporúča najprv zapiecť v rúre 10 min. na 200°C, ja som ho dala čerstvý
3 PL tahini
soľ

Do mixéra dáme odcedený cícer / šťavu z jednej konzervy si ponecháme /, pridáme mletú rascu - s ňou opatrne, nie každý znesie 3 lyžičky, radšej menej a podľa chuti pridávajte. Potom šťavu z citróna, očistený cesnak, postupne olivový olej, nakoniec tahini a soľ. 
Nakoniec prilejeme odloženú šťavu z cícera a nariedime na hustotu, akú obľubujeme. 


* Ďakujem Ňaňa za krásnu knihu, už sa chystám na Falafel, pohankové lievance ....







Komentáre

  1. Och, rado sa stalo...skúšaj, skúšaj, a ja sa potom inšpirujem! :*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Och Ňaňka, trochu som sa zasekla, ale ja sa rozbehnem :). Pá

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...